تکنسین آزمایشگاه (پیشرفته)
مرکز علوم و فنون آتی نگر
شماره تماس: 66967620-021 – 66482031-021
مدت زمان دوره
6 جلسه (3 ساعته)
تاریخ برگزاری
ساعت برگزاری
این افراد کسانی هستند که در آزمایشگاههای تشخیص طبی مشغول به کار هستند و نمونهگیریهای لازم را از افراد گرفته و آنها را در شرایط آزمایشگاهی بررسی میکنند. تکنسینها تمامی وظایف خود را زیر نظر مسئول فنی آزمایشگاه انجام میدهند، نمونهگیریهایی را که پزشکان در نسخهها مینویسند را انجام میدهند.
تکنسینهایی که در آزمایشگاههای تحقیقاتی مشغول به کار میشوند، نمونههای آزمایشگاهی مختلف را جمعآوری و بررسی میکنند تا بتوانند با بیماریهای مختلف و راههای درمان آنها بیشتر آشنا شوند.
همچنین تکنسینها در آزمایشگاهها ممکن است کارهایی از قبیل پذیرش، نمونه گیری، سیستم زنی، جوابدهی و کار با دستگاه های آزمایشگاهی مانند: سل کانتر، الایزا، اتوآنالایزر، فور، هود لامینار، اتوکلاو و …. را آموزش میبینند و میتوانند هرکدام از آنها را انجام دهند.
این شغل در قسمت پذیرش بطور مستقیم با ارباب رجوع در ارتباط است اما در قسمت داخلی آزمایشگاه ارتباطی با ارباب رجوع ندارد. همین دلیل باعث میشود که شغل تکنسین آزمایشگاه هم برای افرادی که مشکلی با برقراری ارتباط با دیگران ندارند و روابط عمومی بالایی دارند مناسب باشد و هم برای کسانی که روابط عمومی خوبی ندارند.
وظایف و مسئولیتهای تکنسین آزمایشگاه
وظایف و مسئولیتهای تکنسین آزمایشگاه تا حد زیادی به مجموعهای که در آن مشغول به کار است بستگی دارد. مثلا نمیتوان گفت وظایف یک تکنسین آزمایشگاه طبی با یک تکنسین آزمایشگاه میکروبی یکیست. اما در حالت کلی میتوان برخی از وظایف مشخص آنها را به شرح زیر بیان کرد:
انجام تستهای آزمایشگاهی:
کار اصلی در یک محیط آزمایشگاهی، انجام تستهای آزمایشگاهی مختلف است. این تستها معمولا براساس پروتکلهایی که از قبل تعیین شدهاند انجام میشوند و تکنسین آزمایشگاه باید با دقت کافی و با استفاده از لوازم و تجهیزات موجود تست را انجام دهد.
جمع آوری و نگهداری نمونهها:
تکنسین آزمایشگاه باید بتواند نمونههایی که قرار است روی آنها آزمایشات لازم را انجام دهد به درستی جمع آوری کند. مثلا یک تکنسین آزمایشگاه تشخیص طبی باید بتواند از بیماران نمونههای خونی یا بافتی مورد نیاز را بگیرد. همچنین شرایط نگهداری هرکدام از نمونهها نیز متفاوت است که این شرایط باید کاملا رعایت شود و این امر نیز برعهده تکنسین میباشد.
کار کردن با دستگاههای آزمایشگاهی و کالیبره کردن آنها:
یک تکنسین آزمایشگاه باید بتواند با استفاده از دستگاههای مربوطه آزمایشات لازم را روی نمونهها انجام دهد. هر دستگاه آزمایشگاه پس از مدتی از حالت کالیبره خارج میشود و تکنسین مربوطه باید بتواند دستگاهها را بدرستی کالیبره کرده و از آنها نگهداری کند تا دستگاهها نتایج درستی را ارائه بدهند.
تمیز و مرتب نگه داشتن آزمایشگاه:
تمامی آزمایشگاهها بخصوص آزمایشگاههای میکروبی و تشخیص طبی باید همواره کاملا مرتب و تمیز باشند. همهی کارهای تمیز و مرتب نگه داشتن آزمایشگاه برعهده تکنسین میباشد.
گزارشدهی در رابطه با وضعیت دستگاهها و مواد موجود در آزمایشگاه:
تکنسین باید همیشه به مواد آزمایشگاهی و تاریخ انقضای هرکدام از آنها و میزان موجودی آنها توجه کند تا درصورت نیاز گزارشی برای تهیهی مواد مورد نیاز ارائه دهد. همچنین او باید نحوه کارکرد دستگاهها را مرتبا چک کند و در صورت مشاهده هرگونه ایراد بلافاصله آن را به سوپروایزر خود گزارش دهد.
علاقه مندان به این دوره ها میتوانند جهت اطلاعات و مشاوره بیشتر با شماره واحد ثبت نام موسسه تماس بگیرند.
و از شرایط ویژه بهرمند شوید.
09392074626
021-66967620
021-66482031
مرکز علوم و فنون آتی نگر
تهران – خیابان انقلاب – بین چهار راه ولیعصر(عج) و حافظ – ضلع شمالی خ انقلاب – پلاک۷۵۳ – واحد ۵
- بخش های مختلف یک آزمایشگاه تشخیص طبی
- انواع نمونه های آزمایشگاهی
- تست ها یا آزمایش های بخش بیوشیمی
- تست ها یا آزمایش های بخش هماتولوژی یا خون شناسی
- تست ها یا آزمایش های بخش میکروب شناسی و سرولوژی
- تست ها یا آزمایش های بخش انگل شناسی
- تست ها یا آزمایش های بخش ایمنولوژی و ویروس شناسی
- تست ها یا آزمایش های بخش هورمون شناسی
- تست ها یا آزمایش های بخش ژنتیک
- تست ها یا آزمایش های بخش پاتولوژی
- آموزش نسخه خوانی تصویری ( مشتمل بر 300 نسخه متداول)
- قوانین نسخ بیمه و سازمان های بیمه گر
- آموزش تصویری نمونه گیری آزمایشگاه
- مخاطرات و ملاحظات ایمنی در آزمایشگاه
- داروشناسی و تداخلات دارویی
حداقل مدرک تحصیلی برای شرکت در این دوره دارا بودن دیپلم می باشد.